China-Complex of WE Park

Address:
   Hengqin, Zhuhai
Client:
WE Park(Hengqin) Development Co., Ltd.
Type:
Commercial
Design:
2019
Area:
373000㎡

The overall concept of this project originates from the integration of Eastern and Western cultures. The overall form represents the eastern painting and the western dance.
The scheme consists of cultural tourism facilities such as immersive theatre with 1,500 seats, red lips dinner theatre, music restaurant and live theatres, as well as cultural and creative industries, offices and commercials. The project contains entertainment and catering to create a modern multi-functional commercial complex. It provides consumers with a brand-new concept and life experience, to create a cultural tourism destination and a cultural industry platform.
The commercial pedestrian street is designed with the imagery of dragon. The canopies form a colourful lighting space with the tower at night. The commercial space is based on the theme of gardens, combined with natural landscapes, green walls and natural light to create an atmosphere for shopping. It introduces green squares for walking as the core of shopping centres and integrates with commercial streets. In addition to providing multi-level activity spaces, the design also introduces opera, eastern and western cultures to various shops.
Site area: 8.4 ha
Gross floor area: 373,000 m2
F.A.R.: 2.6
Cultural and creative industry area: 76,000 m2
Office area: 84,000 m2

Commercial area: 50,000 m2


Le concept global de ce projet provient de la fusion des cultures orientales et occidentales, et la forme générale reflète l’intention de la peinture de paysage orientale et de la danse occidentale. Le programme comprend des installations de tourisme culturel telles qu’un théâtre immersif de 1500 places, un dîner-théâtre Red Lips, un restaurant de musique et un théâtre en direct, ainsi que des industries culturelles et créatives, des bureaux et du commerce. Le projet comprend le divertissement et la restauration, la création d’un complexe commercial multifonctionnel et moderne, apportant aux consommateurs un nouveau concept de consmmation et une nouvelle expérience de vie, et la création d’une destination de tourisme culturel et d’une plate-forme de l’industrie culturelle et créative.

 

La rue piétonne commerciale nord-sud est conçue avec l’intention de « dragon », et le toit est comme des écailles, formant un espace d’éclairage coloré avec la tour la nuit. Le thème général de l’entreprise est les jardins verts, avec des paysages naturels, des murs verts et une grande quantité de lumière naturelle pour créer une atmosphère de shopping. La conception introduit une place verte comme lieu de promenade et point central du centre commercial, combiné avec la rue commerciale. En plus de fournir un espace événementiel à plusieurs niveaux, la conception introduit également le théâtre et la culture orientale et occidentale dans divers magasins.

 

Superfice totale: 8.4 ha

Surface de plancher totale: 37300

Coefficeient d’occupation des sols: 2.6

Domaine des industries culturelles et créatives: 76000

Espace bureau: 84000

Zone commerciale: 50000